Yırca Köyü Üretici Kadınlarından Haberler Var!

Good4Trust.org Üreticilerinden Yırcalı Kadınlar’dan bir mesaj aldık, bir destek çağrıları var, sözü uzatmadan onlara bırakalım:

Bir süredir yazamadık… Çalışmadığımızdan değil; çok çalışmamızdan 🙂 Yeniden köyü, bizi, işimizi anlatmanın heyecanı içimizi kıpır kıpır ediyor. Hem, pek yavız bir haberimiz daha var. Hayalinin dahi kalbimizi hızlandırdığı…

En son ne yazdığımıza bir baktık da anlattığımız her şeyin üstesinden gelmişiz,

  • Markamızı yarattık, konumlandırdık: Yırca Hanımeli El ve Ev Ürünlerini ortaya çıkardık.
  • Bal Mumundan, doğanın naifliğini hissettiğimiz mumlar ürettik.
  • Dağlarımızdan şifalı mı şifalı nefis kekikler topladık, değer kattık.
  • Zeytinyağımızdan mis sabunlar ürettik, paylaştık.
  • Bizim gibi doğaya ve insana saygılı aynı zamanda sevgi duyan üreticilerin yer aldığı good4trust.org çarşısında yerimizi aldık.

İnanç ve umutla çabalıyoruz. Dönüp baktığımızda, bu kadar güzel işleri nasıl yaptığımızı anlıyoruz: 34 kadın tek yüreğiz, birlikteliğin gücünü hissettikçe azmimiz artıyor. Yalnızca 34 kadın değil şu an sana yazabiliyorsak seninle de aynı yoldayız. Bunu hissetmek bize güven veriyor ve hayata duyduğumuz aşkla bir sonraki günü iple çekiyoruz 🙂

Ve şimdi yepyeni bir hayalimiz var: Bir Ev Hayal Ediyoruz!

Sabunevimizi anlatmıştık… Zeytinlerimizin kesilmesinin ardından bizi yeniden hayatla dolduran evimizin — atölyemizin gönlümüzdeki yeri çok başka. Ama artık sabunevimiz yetmiyor. Bunu sağ cebimize koyduk.

Köyümüzde pek yavız taş evler var. Hayranlıkla izlediğimiz. Üzerindeki taşların, sıvasındaki toprağın yaşamını hissettiğimiz. Ruhu olan evler. Ama hemen hepsi yıkılıyor… Yerlerini alan evler bizi üzüyor. Bunu da sol cebimize koyduk.

Ve yine oturduk, yine hep beraber. Ceplerimizdekini döktük. Fikrimiz geldi; aklımızdan değil ama gönlümüzden…

Köyümüzdeki eski bir taş evi almayı, yeniden hayatla doldurmayı düşledik. Heyecanlandık. Sonra tekrar cebimize döndük; bir de baktık ki cebimiz bomboş… 🙂 İmece yapmaya karar verdik. Çünkü köylülüğün, bize en büyük mirası buydu! Hem daha önce de imece yapmış ve başarılı olmuştuk. Yeniden, Fongogo’da kampanyaya başladık.

Kampanya sayfamıza buradan ulaşabilirsin: https://www.fongogo.com/Project/komurun-s-sabunun-ms-perde-ii-bir-ev-hayal-ediyoruz-yirca-koyusoma

Ürünlerimiz için dükkanımız https://good4trust.org/yircahanimeli

İmecemize katılanları el emeğimiz olan pek kadın (Burlaada çok güzel şeylere pek kadın deriz :)) hediyeler de bekliyor.

Düşlerimize ortak ol.

Son taş evlerimiz yıkılmadan!

YIRCA KÖYÜ ÜRETİCİ KADINLARI

Bir Cevap Yazın

Up ↑

Good4Trust.org sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et